Over ons speelgoed

Het spelen met abstracte vormen kan een positief effect hebben op de hersenactiviteit van kinderen en volwassenen. Dit komt doordat het spelen met abstracte vormen ons brein op verschillende manieren uitdaagt.

Abstracte vormen zijn niet concreet of specifiek gedefinieerd, waardoor de hersenen meer moeite moeten doen om deze vormen te herkennen en te begrijpen. Het spelen met abstracte vormen stimuleert de hersenen om nieuwe verbindingen te maken tussen verschillende delen van de hersenen, waardoor er nieuwe neuronale paden ontstaan.

Daarnaast helpt het spelen met abstracte vormen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht. Abstracte vormen kunnen namelijk vanuit verschillende perspectieven worden bekeken, waardoor kinderen en volwassenen leren om objecten vanuit verschillende hoeken te begrijpen en te visualiseren.

Het spelen met abstracte vormen kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van belangrijke cognitieve vaardigheden, zoals probleemoplossend vermogen en kritisch denken. Abstracte vormen hebben geen duidelijke oplossing of antwoord, waardoor kinderen en volwassenen creatief moeten zijn en nieuwe oplossingen moeten bedenken om de vormen in elkaar te zetten.

Kortom, het spelen met abstracte vormen kan bijdragen aan de ontwikkeling van belangrijke cognitieve vaardigheden en het stimuleren van de hersenactiviteit. Het kan helpen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Het is een uitdagende en leuke manier om de ontwikkeling van kinderen en volwassenen te ondersteunen.

Abstracte vormen kunnen vooral bij kinderen een positief effect hebben op de hersenontwikkeling, omdat hun hersenen nog volop in ontwikkeling zijn. De hersenen van kinderen zijn veel flexibeler en in staat om nieuwe verbindingen te maken tussen verschillende delen van de hersenen dan de hersenen van volwassenen. Het spelen met abstracte vormen kan helpen bij het ontwikkelen van deze verbindingen en het creëren van nieuwe neuronale paden in de hersenen.

Bij onze productie hechten we veel waarde aan het welzijn van de planeet en daarom produceren wij onze abstracte vormen en figuren in eigen land met ecologisch verantwoorde materialen. Door de productie dicht bij huis te houden, verminderen we de uitstoot van CO2 tijdens het transport en ondersteunen we bovendien de lokale economie.

Kortom, door te kiezen voor onze abstracte vormen en figuren, kiest u niet alleen voor de ontwikkeling van de hersenen van uw kind, maar ook voor de toekomst van de planeet. Het is een investering waar u én uw kind nog lang plezier van zullen hebben.